În România, Programul Național pentru Tratamentul Pacienților cu Hipertensiune Arterială Pulmonară (PNHTAP) a debutat în anul 2008, în scopul creşterii speranței de viață şi a imbunătăţirii calităţii vieții pacienților cu hipertensiune pulmonară folosind terapii specifice.
Scopul cursului este de a oferi informaţii legate de acest domeniu provocator privind screening-ul adecvat, procedurile de diagnostic, tratamentele specifice, precum și parteneriatul cu centrele de hipertensiune pulmonară. Acesta va sublinia mecanismele bolii şi fiziopatologia hipertensiunii pulmonare, precum și evaluarea și managementul medical al pacientului cu hipertensiune pulmonară. Acest eveniment ştiinţific va actualiza cunoștiințele clinice în domeniul hipertensiunii pulmonare (PH) .
Formatul cursului: conferinţe, discuții pe bază de cazuri prezentate şi dezbateri.
Acest curs este adresat tuturor medicilor, inclusiv cardiologi, pneumologi, internişti, medici de familie şi de medicina muncii, chirurgi cardiaci, precum şi altor furnizori de asistenţă medicală implicaţi in ingrijirea pacienţilor cu IPAH, CTEPH, PE , transplant pulmonar. Această întâlnire își dorește să creeze și oportunități pentru dezvoltarea unor reţele de interes comun in domeniul hipertensiunii pulmonare.
Un grup prestigios de lideri europeni în hipertensiune pulmonară din Austria, Polonia și România va oferi informaţii, feedback şi sfaturi cu privire la abordarea practică a pacienților cu hipertensiune pulmonară. Aceşti lectori vor participa la diverse prezentări de caz, împărtăşind astfel experiența lor cu privire la complexitatea diagnosticului hipertensiunii pulmonare.